Tuesday, March 22, 2022

Kort uppsats om swami vivekananda

Kort uppsats om swami vivekananda



Calcutta: Ramakrishna Mission Institute of Culture. I: Philosophy East and West Vol. Vivekananda genomförde hundratals offentliga och privata föreläsningar och klasser och spred principer om hinduisk filosofi i USA, England och Europa. Myndighetskontroll. E-posta detta BlogThis!





Uppsats om Swami Vivekananda 100 ord



Han var en huvudlärjunge till den indiska mystikern Ramakrishna från 1800-talet. Född i en aristokratisk bengalisk Kayastha-familj i Calcutta, var Vivekananda benägen till andlighet. Han var influerad av sin guru, Ramakrishna, från vilken han lärde sig att alla levande varelser var en förkroppsligande av det gudomliga jaget; därför kunde gudstjänst utföras genom att tjäna mänskligheten. Efter Ramakrishnas död turnerade Vivekananda omfattande den indiska subkontinenten och skaffade sig förstahandskännedom om förhållandena som rådde i Brittiska Indien. Han reste senare till USA och representerade Indien vid parlamentet för världens religioner.


Vivekananda genomförde hundratals offentliga och privata föreläsningar och klasser och spred principer om hinduisk filosofi i USA, England och Europa. I Indien betraktas Vivekananda som ett patriotiskt helgon och hans födelsedag firas som National Youth Day. Vivekananda föddes Narendranath Datta förkortad till Narendra eller Naren [16] i en bengalisk familj kort uppsats om swami vivekananda [18] i hans förfäders hem på 3 Gourmohan Mukherjee Street i Calcutta[19] huvudstaden i Brittiska Indien den 12 januari under Makar Sankranti-festivalen.


Narendranath var intresserad av andlighet från en ung ålder och brukade meditera före bilderna av gudar som ShivaRamaSita och Mahavir Hanuman. Hans mamma sa: "Jag bad till Shiva om en son och han har skickat en av sina demoner till mig". Vid åtta års ålder skrevs Narendranath in på Ishwar Chandra Vidyasagars Metropolitan Institution där han gick i skolan tills hans familj flyttade till Raipur i Narendra utbildades i indisk klassisk musik[31] och deltog regelbundet i fysisk träning, sport och organiserade aktiviteter. Narendra studerade västerländsk logik, västerländsk filosofi och europeisk historia vid generalförsamlingens institution nu känd som Scottish Church College.


HegelArthur Schopenhauerkort uppsats om swami vivekananda, Auguste ComteJohn Stuart Mill och Charles Darwin. William Hastie rektor för Christian College, kort uppsats om swami vivekananda, Calcutta, där Narendra tog examen, skrev: "Narendra är verkligen ett geni. Jag har rest långt och brett men jag har aldrig stött på en pojke med hans talanger och möjligheter, inte ens på tyska universitet, bland filosofiska studenter. Han kommer säkert att sätta sina spår i livet". Narendra var känd för sitt fantastiska minne och förmågan till snabbläsning. Flera incidenter har angetts som exempel. I ett föredrag citerade han en gång ordagrant, två eller tre sidor från Pickwick Papers.


En annan händelse som ges är hans argument med en svensk medborgare där han hänvisade till några detaljer om svensk historia som svensken ursprungligen inte höll med om men som senare medgav. I en annan incident med Dr. Paul Deussens i Kiel i Tyskland, Vivekananda gick igenom ett poetiskt arbete och svarade inte när professorn talade med honom. Senare bad han om ursäkt till Dr. Deussen förklarade att han var för sugen på att läsa och därför inte hörde honom. Professorn var inte nöjd med denna förklaring, men Vivekananda citerade och tolkade verser ur texten, vilket lämnade professorn förstummad över sin minnesprestation.


En gång begärde han några böcker skrivna av Sir John Lubbock från ett bibliotek och lämnade tillbaka dem redan nästa dag, påstod att han hade läst dem. Bibliotekarien vägrade att tro på honom tills korsförhören om innehållet övertygade honom om att Vivekananda var sanningsenlig, kort uppsats om swami vivekananda. Vissa konton har kallat Narendra för en shrutidhara för en person med ett fantastiskt minne. I Narendra anslöt sig Keshab Chandra Sens Nava Vidhan som grundades av Sen efter att ha träffat Ramakrishna och återkonverterat från kristendomen till hinduismen. Det var i denna kultiska [47] miljö som Narendra blev bekant med västerländsk esoterism.


Samma sökande efter direkt intuition och förståelse kan ses med Vivekananda. Inte nöjd med sina kunskaper om filosofi, kom Narendra till "frågan som markerade den verkliga början på hans intellektuella sökande efter Gud. Istället för att svara på sin fråga sa Tagore "Min pojke, du har yogins ögon. I Narendra träffade Ramakrishna först, som blev hans andliga fokus efter att hans egen far hade dött i Narendras första introduktion till Ramakrishna inträffade i en litteraturklass vid generalförsamlingens institution när han hörde professor William Hastie föreläsa om William Wordsworths dikt, The Excursion.


Detta fick några av hans elever, inklusive Narendra, att besöka Ramakrishna. De träffades förmodligen personligen för första gången i november[not 1] även om Narendra inte ansåg att detta var deras första möte, och ingen av mannen nämnde detta möte senare. undersökning, när Ram Chandra Datta följde med honom till Surendra Nath Mitras hus där Ramakrishna var inbjuden att hålla en föreläsning. Imponerad av hans sångtalang, kort uppsats om swami vivekananda, han bad Narendra att komma till Dakshineshwar. I sent eller tidigt åkte Narendra till Dakshineswar med två vänner och träffade Ramakrishna. Narendras fars plötsliga död gjorde att familjen gick i konkurs; borgenärer började kräva återbetalning av lån och släktingar hotade att vräka familjen från deras förfäders hem. Narendra, en gång en son till en välbärgad familj, blev en av de fattigaste studenterna på sin högskola.


En dag bad Narendra Ramakrishna att be till gudinnan Kali för deras familjs ekonomiska välfärd. Ramakrishna föreslog honom att själv gå till templet och be. Efter Ramakrishnas förslag gick han till templet tre gånger, men misslyckades med att be för någon form av världsliga förnödenheter och bad till slut om sann kunskap och hängivenhet från gudinnan. InRamakrishna utvecklade halscancer och överfördes till Calcutta och senare till ett trädgårdshus i Cossipore. Narendra och Ramakrishnas andra lärjungar tog hand om honom under hans sista dagar, och Narendras andliga utbildning fortsatte.


På Cossipore upplevde han Nirvikalpa kort uppsats om swami vivekananda. Efter Ramakrishnas död slutade hans anhängare och beundrare att stödja hans lärjungar. Hyran för Baranagar Math var låg, höjd av "heligt tiggeri" mādhukarī. Matematiken blev den första byggnaden av Ramakrishna Math: klostret för klosterorden Ramakrishna. Vi genomgick mycket religiös praktik på Baranagar Math. Vi brukade gå upp på morgonen och bli uppslukade av japa och meditation. Vilken stark anda av avskildhet vi hade på den tiden! Vi tänkte inte ens på om världen existerade eller inte.


InNarendra sammanställde en bengalisk sångantologi vid namn Sangeet Kalpataru med Vaishnav Charan Basak. Narendra samlade och arrangerade de flesta av låtarna i denna samling, men kunde inte avsluta bokens arbete på grund av ogynnsamma omständigheter. I december bjöd Baburams mor [not 2] in Narendra och hans andra kort uppsats om swami vivekananda munkar till byn Antpur. Narendra och de andra blivande munkarna accepterade inbjudan och åkte till Antpur för att tillbringa några dagar. I Antpur avlade Narendras julafton och åtta andra lärjungar formella klosterlöften. InNarendra lämnade klostret som en Parivrâjaka - det hinduiska religiösa livet kort uppsats om swami vivekananda vandrande munk, "utan fast bostad, utan band, kort uppsats om swami vivekananda och främlingar vart de än går".


Under sina resor träffade han och bodde hos indianer från alla religioner och samhällsskikt: lärda, dewansrajas, hinduer, muslimer, kristna, arbetare med lågkast i paraiyar och regeringstjänstemän. Vivekananda började sin resa till väst den 31 maj [91] och besökte flera städer i Japan inklusive NagasakiKort uppsats om swami vivekanandakort uppsats om swami vivekananda, Yokohamakort uppsats om swami vivekananda, OsakaKyoto och Tokyo[92] Kina och Kanada på väg till USA[91] och nådde Chicago den 30 juli[93] [91] där "Religionsparlamentet" ägde rum i september Bonney[95] [96] för att samla alla världens religioner och visar "den väsentliga enheten mellan många religioner i det religiösa livets goda gärningar.


Vivekananda ville gå med, men blev besviken över att höra att ingen utan legitimation från en bona fide organisation skulle accepteras som delegat. grundad av Sankara," [98] med stöd av Brahmo Samaj-representanten Protapchandra Mozoombar, som också var medlem av parlamentets urvalskommitté, "och klassificerade swami som en representant för den hinduiska klosterordningen. Han är en ära för mänskligheten. Världsreligionernas parlament öppnade den 11 september kl kort uppsats om swami vivekananda Art Institute of Chicago som en del av World's Columbian Exposition.


Parlamentets president John Henry Barrows sa: "Indien, religionernas moder representerades av Swami Vivekananda, orangemunken som utövade det mest underbara inflytandet över sina revisorer.", kort uppsats om swami vivekananda. New York Critique skrev: "Han är en talare av gudomlig rätt, och hans starka, intelligenta ansikte i dess pittoreska miljö av gult och orange var knappast mindre intressant än de allvarliga orden och det rika, rytmiska yttrande han gav dem.". New York Herald noterade, "Vivekananda är utan tvekan den största figuren i Religionsparlamentet. Efter att ha hört honom känner vi hur dumt det är att skicka missionärer till denna lärda nation.". om han bara går över plattformen applåderas han". Vivekanandas tal i parlamentet hade det gemensamma temat universalitet och betonade religiös tolerans.


Jag vill att du ska behålla din egen tro; Jag vill göra metodisten till en bättre metodist; presbyterianen en bättre presbyterian; unitarian en bättre unitarian. Jag vill lära dig att leva efter sanningen, att avslöja ljuset i din egen själ. Efter Religionsparlamentet turnerade han många delar av USA som gäst. Hans popularitet öppnade upp för nya åsikter för att expandera på "liv och religion till tusentals". Vivekananda tillbringade nästan två år med att föreläsa i östra och centrala USA, främst i ChicagoDetroitBoston och New York, kort uppsats om swami vivekananda.


Han grundade Vedanta Society of New York i början av juni. Vivekananda höll privata föreläsningar för ett dussin av sina lärjungar i Thousand Island Park, New York under två månader. Under sitt första besök i västvärlden reste han till Storbritannien två gånger, och föreläste framgångsrikt där. I Tyskland träffade han Paul Deussen en annan indolog. Vivekanandas framgång ledde till en förändring i uppdraget, nämligen etableringen av Vedanta-center i väst. Vivekananda lockade följare och beundrare i USA och Europa, inklusive Josephine MacLeodWilliam JamesJosiah RoyceRobert G.


IngersollLord Kelvinkort uppsats om swami vivekananda, Harriet MonroeElla Wheeler WilcoxSarah BernhardtEmma Calvé och Hermann Ludwig Ferdinand von Helmholtz. Detta samhälle är fortfarande fyllt av utländska medborgare och ligger också i Los Angeles. Han kallade det "fredsretreat", eller, Shanti Asrama, kort uppsats om swami vivekananda. Det finns också en Vedanta Press i Hollywood som ger ut böcker om Vedanta och engelska översättningar av hinduiska skrifter och texter. Från väst återupplivade Vivekananda sitt arbete i Indien. Han korresponderade regelbundet med sina anhängare och munkar, [not 5] och erbjöd råd och ekonomiskt stöd. Hans brev från denna period återspeglar hans kampanj för socialtjänst [] och var starkt formulerade.


Låt dem också ha muntliga lektioner i geografi och andra ämnen. Inget gott kommer av att sitta sysslolös och äta furstliga rätter och säga "Ramakrishna, o Herre! Sevier och J. På vägen besökte de Frankrike och Italien, och avseglade till Indien från Neapel den 30 december. Fartyget från Europa anlände till Colombo Brittiska Ceylon nu Sri Lanka den 15 januari[] och Vivekananda fick ett varmt välkomnande. I Colombo höll han sitt första offentliga tal i öst.





uppsats om konsumentbeteende



Hem » Uppsats om Swami Vivekananda. Swami Vivekananda var ett stort religiöst, hinduiskt helgon och en ledare som grundade Ramakrishna Mission och Ramakrishna Math, vi firar National Youth Day på hans födelsedag den 12 januari varje år. I denna Swami Vivekananda-uppsats hade vi tillhandahållit de olika uppsatserna i olika ordgränser, som du kan använda efter ditt behov:. Swami Vivekananda föddes i Kolkata den 18 januari som Vishwanath Dutt och Bhuvaneshwari Devi som Narendranath Dutt. Han var en enastående pojke med andliga tankar.


Hans utbildning var oregelbunden, men han avslutade sin Bachelor of Arts-examen från Scottish Church College, Kolkata. Hans religiösa liv och munkliv började när han träffade Sri Ramakrishna och accepterade honom som sin guru. Han ledde senare Vedanta-rörelsen och introducerade den indiska hinduismens filosofi till västerländska länder. Hans tal i Chicago i World Religion Parliament den 11 september, där han representerade Indien, hjälpte till att etablera hinduismen som en viktig världsreligion. Han var en lysande man med djupgående kunskaper om hinduiska skrifter Vedas, Upanishads, Puranas, Bhagavad Gita, etc. Swami Vivekananda var en stor patriotledare som föddes den 12 januari i Kolkata som Narendranath Dutt. Han var ett av de åtta syskonen till sina föräldrar Vishwanath Dutta och Bhuvaneshwari Devi, och han var en lysande pojke och var aktiv inom musik, gymnastik och studier.


Vivekananda avslutade sin examen från University of Calcutta och fick kunskap om olika ämnen, inklusive västerländsk filosofi och historia. Han föddes med en yogisk natur, utövade meditation och var mycket angelägen om att lära sig om Gud från sin barndom. Påverkad av sin gudomliga andlighet blev Vivekananda en av Sri Ramakrishnas stora anhängare och började följa hans läror. Hans föräldrar var Vishwanath Dutta, advokat i Calcutta High Court och Bhuvaneshwari Devi, en religiös hemmafru. Han var en av de mest populära hinduiska munkarna, ett patriotiskt helgon i Indien och en lärjunge till Ramakrishna Paramahamsa. Han grundade Belur Math, Ramakrishna Math och Ramakrishna Mission, som sprider de religiösa och andliga lärorna i Vivekananda och även engagerar sig i pedagogiskt och socialt arbete.


Denna festival hjälper till att inspirera de yngre generationerna och lära ut Vivekanandas religiösa ideal i de kommande generationerna. Swami Vivekananda var en stor ledare och filosof som representerade Indien på en internationell scen och vann den globala publikens hjärtan. Hans läror och filosofi är ledstjärnan för ungdomen i Indien, och hans idéer har alltid inspirerat människor och kommer fortfarande att fungera som en energikälla för framtida generationer. Swami Vivekananda, en världsomspännande munk, föddes i Calcutta den 12 januari i , kallad Narendranath Dutt, i barndomen. Han var ett av de åtta barnen till Vishwanath Dutta, en advokat i High Court of Calcutta och Bhuvaneshwari Devi. Han var en lysande student såväl som en mycket religiös och andlig person, känd för sina sanskritkunskaper.


Vivekananda var mycket intellektuell till sin natur från sin barndom, och han ifrågasatte också Guds existens. En dag träffade han Sri Ramakrishna, som var präst vid Dakshineswar Kali Temple, imponerad av sin andliga personlighet, Vivekananda förändrades totalt och accepterade Ramakrishna som sin andliga mästare. Innan hans död bad Ramakrishna sina lärjungar att se Vivekananda som sin ledare och sprida Vedantas filosofi. Efter sin mentors död deltog Vivekananda i Chicago Parliament of Religions session i , där han introducerade hinduismen för världen, vilket var mycket uppskattat av publiken.


Han ansågs vara den mest betydande figuren i Religionsparlamentet, en av tidningarna i New York. Hans tal i Chicago betraktades som ett avsevärt historiskt steg för att representera Indien för världen. Swami Vivekananda var en stor patriot och stor andlig man i hela landet, som ville ha en genuin utveckling, global andlighet och fred i världen. Han grundade Ramakrishna Mission den 1 maj i , som är involverad i främjandet av praktisk Vedanta och olika sociala tjänster. Den 4 juli uppnådde Swami Vivekananda Mahasamadhi och lämnade denna värld, men hans stora läror inspirerade alltid världen. Han gjorde mycket för samhället eftersom han utbildade många människor om de sociala ondskan i landet och försökte försvinna en massa sociala ondska.


Han var en viktig del av Brahmo Samaj, och vi är alla mycket medvetna om det faktum att hur bra Brahmo Samaj gjorde för indianernas förbättring. Han hade en fantastisk utbildning inom många ämnen, och han delade sin utbildning med många människor runt om i världen. Han såg till att många skolor och högskolor öppnades i olika delar av landet och många av dessa skolor och högskolor går fortfarande mycket bra. Många frihetskämpar har hyllat att det var Swami Vivekananda som först blåste frihetens ljus, och sedan överlämnade han det till olika frihetskämpar i landet. Enligt många människor var han den hinduiska religionens räddare.. Han stod upp för hinduerna och gjorde många arbeten som återigen gjorde en bra position bland hinduerna i samhället. Han hade gjort några speciella strategier för att rädda hinduismen, och det var därför många andra länder började motsätta sig honom.

No comments:

Post a Comment