Monday, December 27, 2021

Pancho villa uppsats

Pancho villa uppsats



Buffalo Soldiers var en del av ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Forskningsförslag Uppsats: Beskrivning: I dikten My Fathers Hat av Mark Irwin förklarar han upplevelserna av ett litet barn som utforskar sitt sinne för att hitta svaren på sin fars död Farquhar känner förödande smärta, men befinner sig i floden och flyr från soldaterna med sina sinnen "onaturligt angelägna och pancho villa uppsats. Vår katalog. Revolutionen hade tagit slut, rebellerna hade ansvaret, pancho villa uppsats, diktatorn hade avsatts, pancho villa uppsats, och allt verkade lugnt när Villa gick tillbaka till sitt hem i Chihuahua City... En aspekt av kulturell utveckling som tycks vara universell genom hela mänsklighetens historia är samhällets medfödda önskan att lionisera framgångarna av triumferande militärledare. Bara på den första dagen av slaget vid Somme led Storbritannien nästan sextio tusen dödsoffer.





Annexering av Texas



Pancho Villa -- mexikansk revolutionär I historieböckerna finns det många register över revolutionära karaktärer -- några av berättelserna är helt utsmyckade bortom sanningen om vad som verkligen hände, och andra, som berättelserna om mexikanska revolutionären Pancho Villa, är delvis korrekta och del legend -- och ibland ofullständig eller vag. huruvida alla berättelser som berättas om Villas eskapader är sakliga är inte aktuellt; hur som helst var Villa verkligen en revolutionerande karaktär i Mexikos historia. Denna tidning gräver ner i livet och tiderna för Pancho Villa, som var en mexikansk folkhjälte, en bandit, pancho villa uppsats, en karismatisk ledare för banditer, och verkligen en revolutionär figur.


Pancho Villa -- The hite Legend, pancho villa uppsats, Black Legend och Epic Legend The late pancho villa uppsats Friedrich Katz ansågs vara den främsta pancho villa uppsats av mexikansk historia, kanske mest känd för sin kunskap om den mexikanska revolutionen. Katz skriver att det finns tre... Works Cited Dictionary of Hispanic Biography. Gale Biografi i sammanhang, pancho villa uppsats. March, Hampson, Rick. med Carranza-regeringen och tvingar därför fram hans fall. Delegaten John Lind var en del av detta uppdrag och hans slutsatser var att medan Villa var en individ med hög moral, "fysisk och mental effektivitet", var han "grym och girig. Detta tillstånd kunde mycket väl ha fått Villa att överväga förekomsten av en konspiration mellan Wilson och Carranza.


En annan anledning som kunde ha livnärt en sådan tro är baserad på förhållandet med George Carothers, en annan specialagent som skickades till Mexiko för att undersöka Villa. Hans slutsatser var.., pancho villa uppsats. Referenser Brandt, Nancy. Oktober Pancho Villa: The Making of a Modern Legend. The Americans, vol. Haley, Edward. Revolution och intervention: Tafts och Wilsons diplomati i Mexiko. Cambridge, MA: The MIT Press. Howell, Jeff. Utvärderar de många ansiktena i Pancho Villa, Outlaw, Hero, Patriot, Cutthroat. Historiskt textarkiv, pancho villa uppsats. Pancho villa uppsats Engagemang i norra Mexiko, en ny titt på Columbus-raiden. The Hispanic-American Historical Review. Dessa kvinnor fick utstå extrema tjafs för att kunna fylla sina roller.


Pancho villa uppsats ofta annonsen att leva under nästan svältnivå omständigheter, eftersom det mesta av matannonserna ska ges till stridsberedda individer. Ofta sliter de för vårt för att hitta mat, gräva rötter och andra metoder för att se frukterna av sitt arbete tillhandahållas för att män. De fick utstå både undernäring och eländiga levnadsförhållanden för att ge gruppen näring. Många gånger uthärdade de till och med barnfödande under ogästvänliga omgivningar Soto, som sjuksköterskor fick de utstå sårade och uthärdade kontaminering av farliga sjukdomar samt vårdades tillbaka för att äta många av de fallna männen under revolutionen.


Många av dem drabbades av allvarliga infektioner och sjukdomar som ett resultat av kontakt med sjuka, många primära uppgifter avslöjar att allt från tio till tjugo procent av de soldater som drabbats av allvarliga... html [Online] Tuck, Jim. Poncho Villa och John Reed: Two Faces of Romantic Revolution. Tucson, Arizona. University of Arizona Press, pancho villa uppsats Resendez-Fuentes, Andres. Men genom åren har historieboksförlagen inte följt efter och beskrivit soladeras på ett positivt sätt. Till exempel är en av Casaolas mest välkända bilder av en förhärskad soldat på en tågstation. Fotografiets mättade färger gör scenen djupt känslomässig och övertygande, med en känsla av brådska och dynamisk rörelse, pancho villa uppsats.


Bildens spontanitet och verklighetens transparens ger en historisk noggrannhet och hög grad av precision. Ändå berättar bildtexten i en historiebok, till exempel, hur många av soldaterna som tvingades åka på tågens tak, istället för inne i vagnarna. Många av kvinnorna dog tidigt när tåget rusade genom farliga raviner och klippor. Detta var allt annat än en stödjande tolkning av fotografiet och inte varför Casola tog fotografierna. Å andra sidan gjorde Casolas fotografier, särskilt den här på tågstationen... Bibliografi Coerver, Don M. Suzanne B. Pasztor och Robert Buffington. Mexiko: en encyklopedi av samtida kultur och historia Santa Barber, CA: ABC-Clio, pancho villa uppsats.


Fuentes, Andres. Kung, Benjamin. pdf Tillgänglig 3 maj, Macias, Anna, pancho villa uppsats. Against All Odds: Feministrörelsen i Mexiko till Westport CT: Greenwood Press, Han förklarade att det inte var popularitet och att se bra ut för andra som borde utgöra pancho villa uppsats. Det var det man kämpade över och fick honom att tänka hela natten. Han talade specifikt om president Trumans svåra beslut att använda kärnvapen och hans eget militära beslut att riskera liv Roberts. Enligt honom är den första regeln om ledarskap att ta ledningen när han har befäl Saint. Den andra regeln är att alltid göra det som är rätt.


Han sa att utmaningen med ledarskap är att inspirera andra eller anhängare att utföra vad de normalt inte skulle göra. Han beskrev att stora ledare är "vanliga människor i extraordinära tider. Han sa också att ledare måste ta sig tid att utbilda framtida ledare som kommer upp genom rangen Saint. Schwarzkopfs skickliga ledarskap inom... Bibliografi Blumenson, M. Patton legend. Army: Association of the United States Army Campbell, en biografi om general George S, pancho villa uppsats. Patton, Jr. Cape May County Herald. htm; Carter, J. Och Finer, M. En undersökning av ledarskap, pancho villa uppsats. Infanteritidning: U. Army Infantry School Fisher, K. Och M. Normal Schwarzkopf.


Porofino Diaz Porfirio Diaz "började som en aktivist mot reaktion och privilegier och slutade som en långvarig diktator och hängiven försvarare av just de krafter han en gång hade motsatt sig," Tuck. Porfirios liv präglas faktiskt av en rad ironier. Porfirio var en mestis. Hans mor var en infödd kvinna och hans far var en arbetarklass Criollo mexikanskfödd spanjor. Vissa källor spårar pancho villa uppsats Diaz-familjen på båda sidor till Mestizo, "härstammar från både Mixtec-indianer och spanjorer," Mabry. Porfirio Diaz pappa Jose de la Cruz Diaz dog i alla fall när Porfirio var tre år gammal. Porfirio var ett av åtta barn. Även om Porfirio "föddes i extrem fattigdom och aldrig ens nådde fullständig läskunnighet", och även om de "tidiga åren av hans liv var fyllda av ekonomiska svårigheter och tragedier, skulle mannen bli en av fienderna till Mexikos fattiga minister.


Verk som citeras Mabry, Donald J. htm minister, Christopher. htm "Porfirio Diaz" NNDB. Avvikelsens roll i samhällen Avvikelse är beteende som anses vara utanför en grupps eller ett samhälles gränser. Avvikelse pp. Avvikelse är ett beteende som vissa människor i samhället tycker är stötande och som upphetsar, eller skulle upphetsa om det upptäcks, och som vanligtvis möts av ogillande, straff, fördömande eller fientlighet. Avvikelse pp. Avvikelse är inte bara beteende, utan involverar en moralisk bedömning. Avvikelse s. Dessutom kan i huvudsak vilken handling som helst definieras som avvikande Avvikelse s.


Det är inte möjligt att isolera vissa handlingar och finna dem universellt fördömda av alla samhällen som avvikande handlingar, inte ens mord eller incest, och även inom ett givet samhälle genomgår beteende som definieras som avvikande ständigt en omdefiniering. Avvikelse pp. vidare, pancho villa uppsats, det är relativt till tid och plats, så det är inte möjligt att hitta ett beteende som är absolut fördömt av alla samhällen, eftersom det som är avvikande i ett samhälle kanske inte pancho villa uppsats. Arbete Citerat Boyden, Matthew; Grön, Amy. Lektionsplanspresentation Lektionsplan om "Mexiko från tidig inspelad tid med inflytande från utanför landet" "Mexiko från tidig inspelad tid med inflytande från utanför landet" Mexiko från tidig inspelad tid med inflytande från utlandet från 1500-talet till pancho villa uppsats bortom Innan trupper från det spanska imperiet satte sin fot på mexikansk mark ockuperade inhemska indiangrupper som hade olika handels- och sociala system majoriteten av de länder som nu utgör Mexiko, pancho villa uppsats.


Generellt sett ockuperade relativt små inhemska stammar som till stor del var involverade i jakt och insamling av mat de norra och torra delarna av landet. Dessa stammar kallades Chichimecs, pancho villa uppsats, kollektivt, även om de var olika i flera kulturella och språkliga aspekter. En stor del av de centrala och södra delarna av landet ockuperades av toltekerna.





reflektionspapper exempel uppsatser



Villa avbildade sig själv som ett "offer för det sociala och ekonomiska systemet i Porfirian Mexico", förklarar Katz i sin prolog till sin högt respekterade bok, The Life and Times of Pancho Villa. I den vita legenden - av vilka historien tenderar att backa upp - skildrar Villa som en ung man som drevs att vara en fredlös mot sin vilja. Katz förklarar att den vita legenden återspeglas i memoarerna som Villa satt ihop. Den "svarta legenden" skildrar Villa som en "ond mördare, utan försonande egenskaper" och den "episka legenden" är till stor del baserad på "populära ballader och traditioner som verkar ha vuxit fram främst under revolutionens gång" Katz, 2. Faktum är att den episka legenden visar Villa som en personlighet som var mycket mer framträdande i förrevolutionär Chihuahua än vad han porträtteras i antingen den vita eller svarta legenden, fortsätter Katz på sidan 2 i prologen.


Sanningen om alla tre legenderna, förklarar Katz, är att de inte är baserade på solida originaldokument utan snarare på "reminiscenser, populära ballader, rykten, memoarer och hörsägen" - och dessutom är ingen av de tre konsekvent ens inom sig själv. Pancho Villas tidiga liv Pancho Villa föddes faktiskt Doroteo Arango den femte juni, , i delstaten Durango i norra Mexiko - i den lilla byn Rio Grande. Efter att hans far dog i , som den äldsta sonen Doroteo blev mannen i huset och versionen av historien om vad som hände när han fyllde 16 har flera versioner. Upprörd rusade Doroteo fram till en kusins ​​hus och fick en pistol. Historien säger att Doroteo sedan "sköt ägaren tre gånger och skadade honom allvarligt.


Direkt efteråt rymde Doroteo på en häst, en flykting vid sexton års ålder." Det är inte riktigt samma historia som Villa berättade. Den dagen, förklarade Villa, "Mästaren, ägaren till livet och äran för oss de fattiga" Don Agustin Lopez Negrete stod framför Doroteos mamma, som sa till honom, "Gå bort från mitt hus! Varför vill du ta min dotter? I Villas version fick han pistolen av en kusin och sköt Lopez Negrete i foten, bara en gång. Lopez Negrete bad sedan om hjälp från sina beväpnade vakter; de dök upp med dragna gevär och var på väg att skjuta Doroteo, men vid den tidpunkten, enligt Villas version dikterad i , hoppade den unge mannen som fruktade att han skulle bli arresterad på en häst och "Från det ögonblicket först livet av en fredlös i bergen i Durango förföljs obevekligt av myndigheterna" Katz, 3.


I sin berättelse om sitt liv hävdar Villa att han tillfångatogs, fängslades och sattes i arbete med att mala Mixtamal-degen innan han sprang iväg igen, bara för att fångas några månader senare i oktober. Hans andra flykt från fångarna orkestrerades genom en smart list och från den punkten bestämde han sig för att gå ihop med andra fredlösa för sitt eget skydd Katz, 4. Han bytte namn till Francisco Villa och ändrade sin livsstil från att vara en jagad flykting till en "framgångsrik fredlös" Katz, 4. Under det sena 1800-talet höll Villa inte bara på att råna och döda – och beslagta pengar och försändelser av silver och guld från gruvorna i norra Mexiko som enligt uppgift gav sina stöldgods till familj och vänner – han försökte också bosätta sig i mer traditionella roller gruvarbetare, stenhuggare och slaktare.


Hur Pancho Villa blev en revolutionär gestalt i historien "Revolution: 1 Ett fall av stor förändring i angelägenheter eller i någon speciell sak; 2 En fullständig störtning av den etablerade regeringen i vilket land eller stat som helst av dem som tidigare var föremål för den; 3 A tvångsbyte av en ny regel eller regeringsform" The Oxford Universal Dictionary on Historical Principles, Little, et al. Under denna period i sitt liv var Porfirio Diaz Mexikos president, som inte alls var oroad över de fruktansvärda levnadsförhållanden som många mexikanska medborgare utsattes för. Vid denna tidpunkt krävde Francisco Madero – vars far var en rik ranchägare i norra Mexiko – en revolution för att befria landet från den despotiska Diaz.


Pancho Villa – som hade empati för de fattiga sedan han växte upp i fattigdom och hans familj var utlämnad till Lopez Negrete – var ivrig att gå ihop med Madero. Enligt Dictionary of Hispanic Biography bildade DHB Madero faktiskt ett politiskt parti och tog in Abran Gonzalez som vice ordförande. När Gonzalez träffade Villa i Chihuahua City och delade med Villa vad målen för festen var, "Villa var imponerad av Gonzalez och av Maderos mod och idealism" DHB. Därför gick Villa "entusiastiskt med i den revolutionära armén med rang av kapten" DHB. Villas egen grupp av rebeller omfattade cirka femhundra män från alla samhällsskikt, inklusive "rika haciendaägare" och fattiga bönder DHB.


Men Diaz insåg snabbt att Maderos rörelse fick trovärdighet och inflytande, så han grep Madero, slängde honom i fängelse och vann valet av, förklarar DHB. Efter valet släpptes Madero från fängelset och "rymde till San Antonio, Texas" där han startade sitt motstånd mot Diaz på nytt; och den 20 november kallade Madero officiellt till det väpnade upproret som kom att kallas den mexikanska revolutionen. Villas grupp erövrade San Andres i Chihuahua men Maderos armé misshandlades vid Casa Grandes, Chihuahua av Diaz-styrkorna, vilket ledde till att Diaz och hans män drog slutsatsen att "revolutionen effektivt har omintetgjorts" DHB.


Diaz hade fel. När Villa, som anses vara en "dristig och genialisk ledare", och Madero kombinerade sina trupper hade de tillräckligt med eldkraft för att ta över Ciudad Juarez den 10 maj, DHB. Under tiden ledde Emiliano Zapata, en annan revolutionär ledare, sina styrkor till flera segrar i södra Mexiko medan Villa – befordrad till överste för sin "lysande prestation" - och Madero höll hov i norr. Och det var strået som bröt kamelens rygg för diktatorn Diaz, som avgick den 21 maj och gick i exil. I oktober samma år marscherade Madero och Villa och deras armé in i Mexico City och Madero valdes till president för Mexico DHB. Revolutionen hade avslutats, rebellerna hade ansvaret, diktatorn hade avsatts och allt verkade fredligt när Villa gick tillbaka till sitt hem i Chihuahua City... Works Cited Dictionary of Hispanic Biography.


Registrera nu! Vår katalog. engelska U. Total kostnad:. Francisco "pancho" Villa källa.. Han sköt senare och dödade en man som hade försökt utnyttja sin syster vilket ledde till att han tillfångatogs och fängslades Lansford. En annan revolution följde tätt i Mexiko och Modero togs bort från makten som nästan fick Pacho avrättad för att försvara sin regim. Pancho är ihågkommen som revolutionär general som kom från provinsen Chihuahua i norra Mexiko. Regionen hade stora mineralfyndigheter och närhet till USA.


Intäkterna från mineralförsäljning var avgörande för Division del Nortes framgång i regionen eftersom de hade medel för att köpa militär utrustning samt locka fler krigare till armén Quintana, Pancho krediteras den avgörande militära segern som ledde till störtandet av Victoriano Huerta som Mexikos president i På grund av sin militära kontroll över den norra regionen, gjordes Pancho till provisorisk guvernör för Chihuahua i Quintana, Pancho ledde också en räd mot en amerikansk-mexikansk gränsstad Columbia där de dödade mer än 30 amerikaner.


Den amerikanska regeringen skickade general Paring för att fånga Pancho; jakten varade i 11 månader utan framgång och generalen kallades tillbaka och skickades till första världskriget Lansford, Pancho fortsatte att frodas som en bandit tills han benådades av den mexikanska regeringen på villkor att han skulle gripa sig för att engagera sig i militära aktiviteter. Pancho levde ett lugnt liv på sin gård men engagerade sig i politiska angelägenheter tre år senare vilket ledde till att han mördades i Guzman. Anfallarna riktade sig också mot ett tåg som transporterade medelklassamerikaner och sköt ihjäl dem. Pancho förnekade dock att han beordrade dödandet av amerikaner men accepterade att beordra attackerna; detta motsagdes av det faktum att han fortsatte att rida på äran och samla fler kämpar till sin militär.

No comments:

Post a Comment