Monday, January 31, 2022

Tips för att skriva argumenterande uppsatser

Tips för att skriva argumenterande uppsatser



Som i alla uppsatser bör det första stycket i din argumentationsuppsats introducera ämnet med en kort förklaring av ditt ämne, lite bakgrundsinformation och ett avhandlingsuttalande. Du kanske också vill ta med en kort diskussion om mer forskning som bör slutföras i ljuset av ditt arbete. Bra övertalare vet hur man övertygar en publik och till och med får folk att agera, tips om att skriva argumenterande uppsatser. Writers on Writing: The Art of Paragraphing. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. Skriven av.





Vad är en argumenterande uppsats?



Allmän utbildning. Målet med en argumenterande uppsats är att övertyga din läsare om att din ståndpunkt är logisk, etisk och i slutändan rätt. I argumenterande essäer åstadkommer författare detta genom att skriva:. Inledning, huvudstycken och en slutsats: dessa är huvuddelarna i en argumenterande uppsats. De förmodligen tips om att skriva argumenterande uppsatser bekant. Var kommer argumentation in i allt tips om att skriva argumenterande uppsatser detta dock? eller är du? Även om man skriver tips om att skriva argumenterande uppsatser kan kännas som en ensam process, en av de viktigaste sakerna du kan göra för att bli framgångsrik i argumenterande skrivande är att tänka på ditt argument som att delta i ett större samtal.


Det inkluderar att undersöka de olika åsikterna och ståndpunkterna, ta reda på vilka bevis som har producerats och lära sig historien om ämnet. Det betyder - du gissade rätt! Argumenterande uppsatser är unika precis som detta paraply vilket innebär att du måste använda specifika tekniker för att skriva dem! Argumenterande essäer skiljer sig från andra typer av essäer av en huvudskäl: i en argumenterande uppsats bestämmer du vad argumentet ska vara. Du vill bara se till att den synpunkten framstår som informerad, välmotiverad och övertygande. Varför frågar du? För det tar tid att utveckla ett effektivt argument. Om ditt argument ska vara övertygande för läsarna måste du ta upp flera punkter som stöder ditt argument, erkänna motpunkter och tillhandahålla tillräckligt med bevis och förklaringar för att övertyga din läsare om att dina poänger är giltiga.


Det första steget till att skriva en argumenterande uppsats som bestämmer vad du ska skriva om! Att välja ett ämne för din argumenterande uppsats kan dock verka skrämmande. Det kan kännas som att du skulle kunna argumentera om vad som helst under solen. Du kan till exempel skriva en argumenterande uppsats om hur katter är mycket coolare än hundar, eller hur? Här är några strategier för att välja ett ämne som fungerar som en solid grund för ett starkt argument. Vissa ämnen - som om katter eller hundar är coolare - kan generera heta argument, men i slutet av dagen kommer alla argument du gör om det ämnet bara att vara en åsiktsfråga. Du måste välja ett ämne som låter dig ta en ståndpunkt som kan stödjas av faktiska, undersökta bevis. Snabb notering: du kan skriva ett argumenterande dokument om den allmänna idén att hundar är bättre än katter – eller tvärtom!


Ett starkt argumenterande ämne kan till exempel vara att bevisa att hundar gör bättre assistansdjur än katter gör. Även om vissa människor kanske ogillar smaken av vatten, finns det en överväldigande mängd bevis som bevisar – bortom skuggan av tvivel – att dricksvatten är en viktig del av god hälsa. Ämnen som har lokal, nationell eller global relevans har ofta även resonans hos oss på ett personligt plan. Överväg att välja ett ämne som har en koppling mellan något du vet eller bryr dig om och något som är relevant för resten av samhället. Till exempel, om du är ett stort fotbollsfan, kan ett bra diskussionsämne för dig vara att argumentera om fotbollsligor behöver göra mer för att förhindra hjärnskakning.


Och inte bara är detta ett bra argumenterande ämne: du får också skriva om en av dina passioner! Tips för att skriva argumenterande uppsatser av din avhandling som stammen på ett träd. Dess uppgift är att stödja dina argument – ​​som är som grenarna. Vad gör du nu? Du fastställer din ståndpunkt i ämnet genom att skriva en mördande avhandling! Mer konkret uttrycker ett avhandlingsuttalande din syn på ditt ämne, vanligtvis i en mening mot slutet av introduktionsstycket. Din avhandling talar om för din läsare vad ditt argument är, sedan visar och förklarar resten av din uppsats varför ditt argument är logiskt. Varför behöver en argumenterande uppsats dock en avhandling?


Tja, avhandlingens uttalande – meningen med ditt huvudpåstående – är faktiskt hela poängen med en argumenterande uppsats. Jag förstår? För att hålla himlen blå måste regeringar anta lagstiftning om ren luft och reglera utsläppen. Det andra exemplet anger en ståndpunkt i ett ämne. Det bästa sättet att hålla himlen blå. Och vilken ståndpunkt som förmedlas? Att det bästa sättet att hålla himlen blå är genom att anta lagstiftning om ren luft och reglera utsläppen. Regeringar bör inte anta lagstiftning om ren luft och reglera utsläpp! Det kränker min rätt att förorena jorden!


De tips om att skriva argumenterande uppsatser i denna? Lärare bör införliva mer relevanta popkulturtexter i sin läroplan. Detta examensarbete ger också en specifik anledning till tips om att skriva argumenterande uppsatser argumentet ovan: Att ge eleverna en förståelse för den amerikanska drömmens roll i samtida liv. En tips om att skriva argumenterande uppsatser bild av dig som dödar dina argumenterande uppsatser efter att ha läst den här artikeln! Det här är delarna som kommer att konkretisera ditt argument och stödja påståendet du gjorde i din avhandling. Som andra typer av uppsatser, tips om att skriva argumenterande uppsatser, argumenterande essäer har vanligtvis tre huvudavsnitt: inledningen, kroppen, tips om att skriva argumenterande uppsatser, och slutsatsen.


Inom dessa sektioner finns det några nyckelelement som en läsare – och särskilt en examensledare eller professor – alltid kommer att förvänta sig att du inkluderar. För att få ut det mesta av kroppssektionen måste du veta hur du ska stödja ditt påstående ditt avhandlingsuttalande vad bevis och förklaringar är och när du bör använda dem, och hur och när du ska ta itu med motsatta synpunkter. Det här känns nog som en stor grej! Texten och slutsatsen utgör det mesta av uppsatsen, eller hur? Det finns tre huvudområden där du vill fokusera din energi när du utvecklar en strategi för hur man skriver en argumenterande uppsats: stödja ditt påstående – ditt avhandlingsuttalande – i din uppsats, ta upp andra synpunkter på ditt ämne och skriva en solid slutsats.


Att stödja ditt påstående i ditt avhandlingsutlåtande är där den forskningen kommer till användning, tips om att skriva argumenterande uppsatser. Kom ihåg din läsare? Bevis kan vara material från vilken auktoritativ och trovärdig extern källa som helst som stödjer din ståndpunkt tips om att skriva argumenterande uppsatser ditt ämne. I vissa fall kan bevis komma i form av foton, videofilmer eller ljudinspelningar. I andra fall kanske du hämtar skäl, fakta eller statistik från nyhetsmediaartiklar, allmän policy eller vetenskapliga böcker eller tidskrifter.


Det finns några ledtrådar du kan leta efter som indikerar om en källa är trovärdig eller inte, till exempel om:. På vissa prov, som AP-provet, kan du få ganska strikta parametrar för vilka bevis du ska använda och hur du använder dem. Du kan få sex korta läsningar som alla tar upp samma ämne, har 15 minuter på dig att läsa dem, och sedan måste du hämta material från minst tre av de korta läsningarna för att stödja ditt påstående i en argumenterande uppsats. När källorna lämnas till dig så, tips om att skriva argumenterande uppsatser, var noga med att göra anteckningar som hjälper dig att välja bevis när du läser. Markera, understryka, tips om att skriva argumenterande uppsatser, sätta bockar i marginalen på tips om att skriva argumenterande uppsatser examen.


gör vad du än behöver göra för att börja identifiera det material som du tycker är mest användbart eller relevant. Dessa höjdpunkter och bockmarkeringar kan bara förvandlas till dina citat, tips om att skriva argumenterande uppsatser, parafraser, eller sammanfattningar av bevis i din avslutade examensuppsats. Nu vet du att ett strategiskt tänkesätt mot bevis och förklaringar är avgörande för att förstå hur man skriver en argumenterande uppsats. Du vill aldrig bara sätta några citat från en artikel i ditt stycke och kalla det en dag. Istället vill du kommentera bevisen på ett sätt som hjälper din läsare att se hur det stöder den ståndpunkt du angav i din avhandling. Att förstå hur man införlivar bevis och förklaringar till din fördel är verkligen viktigt.


Istället kommer deras utvärdering att fokusera på hur du införlivade bevis och förklarade det i din uppsats. Motsatt tips om att skriva argumenterande uppsatser fungerar ungefär som en elefant i rummet. Faktum är att din publik till och med köper in sig på en motsatt synvinkel och väntar på att du ska visa dem varför din synvinkel är bättre. Men varför? Utan att vara alltför uppenbart kan det vara värt att påpeka detta när du vänder dig till oppositionen. Bra slutsatser får dina läsare att markera rutan "Jag håller med" på hela din uppsats. Så mycket har hänt sedan du angav din avhandling i inledningen! Och varför slösa bort ett helt stycke – det allra sista din publik kommer att läsa – på att bara upprepa dig själv? En sak vill du dock undvika i din slutsats: att presentera nya stödpunkter eller nya bevis.


Det kan bara vara förvirrande för din läsare. För vissa blivande argumenterande essäförfattare är det bättre att visa än att berätta. Avhandlingsuttalande: För att så effektivt som möjligt skydda användardata och bekämpa spridningen av desinformation, har U. Regeringen bör införa strängare regler för Facebook och andra sociala medier. Nu kör vi:. Exempel Kroppsstycke: Datautvinning har påverkat många människor de senaste åren. Facebook har 2, tips om att skriva argumenterande uppsatser. Faktum är att Mark Zuckerberg själv stöder att anta ett globalt ramverk för integritet och tips om att skriva argumenterande uppsatser skydd, vilket skulle skydda fler användare än tidigare. Fråga dig själv: gör detta ett påstående som vissa människor kanske håller med om, men andra kanske inte håller med?


Svaret är ja, tips om att skriva argumenterande uppsatser. Dessutom finns det definitivt bra, pålitliga källor där ute som hjälper den här författaren att bevisa sitt argument. Så denna tidning har fått en stark start! Ämnessatsen borde göra en poäng som stämmer med det, istället för att slänga ut ett slumpmässigt faktum om datautvinning. Det skulle till exempel vara en bra idé att ta med exakt vad Mark Zuckerberg sa! Det här stycket är lite bättre än det första, men det behöver fortfarande en del arbete. Läsaren vet redan att brytning av användardata är en stor fråga, så ämnessatsen skulle vara ett bra ställe att göra en poäng om varför strängare statliga bestämmelser mest effektivt skulle skydda användardata.





uppsats om atombomb



Med det i åtanke måste du börja med att förstå din publik. Skriver du för medelålders konservativa eller för ett tvärsnitt av vänsterorienterade Gen-Z-studenter? Skriv direkt till den publiken. Det är alltid ett misstag att anta att din publik kommer att förstå vad du menade att säga. Faktum är att det kan vara bra att föreställa sig att dina läsare är både lata och ohälsosamma egentligen! Detta kan tyckas självklart, men varje övertygande argument bör skapa ett tydligt påstående. Vad är det egentligen du argumenterar för? Om publiken måste gissa har du redan tappat uppmärksamheten. Du kan undvika det problemet genom att utveckla ett starkt examensarbete direkt utanför porten.


Hänvisa till det ofta för att hålla din läsare fokuserad på saken när du bygger upp varje del av ditt argument. Tricket för att komponera ett solidt examensarbete som kan motivera en hel uppsats är att göra din research först. På så sätt kommer du inte att förbinda dig till en position som du inte kan göra ett övertygande argument för. Om ditt avhandlingsuttalande är för brett - "Jag argumenterar för att vi borde göra något för att bekämpa klimatförändringarna" - kommer argumentet att vara både svårare att fastställa och mindre intressant. Men om ditt avhandlingsuttalande har ett hårt fokus - "Jag hävdar att lokala myndigheter kan bekämpa klimatförändringar genom att finansiera stadsträdgårdsprojekt" - kommer du att kunna presentera specifika, övertygande bevis.


Ditt argument kommer att vara mycket mer övertygande och handlingskraftigt. När du har angett ditt påstående skapar du en färdplan för din publik. Låt läsarna veta exakt vad de kan förvänta sig genom att förklara vad du ska göra och hur du ska göra det. Använd nyckelord för att vägleda läsaren, som "första" och "andra. Tangenter kommer bara att förvirra din publik. Sikta på ett sammanhängande, logiskt flöde som är lätt för läsaren att spåra. Att skapa en bra färdplan kan vara mycket svårare än det låter. För att göra det enklare, rita en kontur av hela ditt papper innan du skriver det. Men argument härrör från åsikter. Det är därför vi konstruerar argument i första hand: Vi har åsikter, och vi vill att andra ska hålla med dem.


Det räcker inte att uttrycka sin åsikt med retorisk stil. Det här är inte Twitter. Du måste backa upp dig själv med bra bevis och forskning. Statistik kan vara mycket övertygande. Det är svårt att invända mot kalla, hårda siffror. Naturligtvis kan statistik också manipuleras eller feltolkas, så se till att tillhandahålla hela sammanhanget för all data du använder och kreditera dina källor. Goda exempel, inklusive vittnesbörd och anekdoter, kan stärka din poäng. Exempel är levande och spännande på ett sätt som siffror inte är, vilket kan hjälpa din läsare att se saker från ett nytt perspektiv. Se till att dina exempel är specifika och tillämpliga. Använd gärna hjälpen "skriv uppsats åt mig". Precis som med alla andra uppsatstyper finns här massor av ämnen att välja mellan.


Huvudkriterierna bör vara följande:. Det är dock viktigt att komma ihåg att det måste presenteras i ett debattformat. Med andra ord, förklara varför alternativ A är bättre än alternativ B, eller vice versa. Även i Rogerian-metoden måste du kunna välja sida, men gör det mycket noggrant. När eleverna börjar skriva den här typen av innehåll i skolan är det viktigt att ge dem enkla essäämnen för att de ska få ett grepp om uppgiften. Här är några exempel:. När vi går över till universitetsnivå bör också komplexiteten i den ställda frågan växa. Med det sagt, här är några utmanande ämnen för studenter:. Välj ett ämne, skicka oss dina krav och få ditt originalpapper i tid.


Nu när vi förstår vad den här typen av skrivande handlar om kan vi börja sätta ihop delarna av den argumenterande uppsatsen. Vanligtvis skrivet i strukturen med fem stycken, består det argumenterande uppsatsformatet av en introduktion, kroppsstycken och en slutsats. Logiskt sett kommer var och en av dessa tre sektioner att ha en unik struktur, så att förstå dem på individuell nivå hjälper till att säkerställa en smidig skrivprocess. Vi kommer att använda "Internet" som det viktigaste tekniska framstegen i samhället som exempel. Observera att den här strukturen fungerar för varje kroppsstycke. Nedan kan du hitta några bra argumenterande essäexempel.


Den första uppsatsen talar om värdet som följer med friheten att kunna strejka för offentliganställda. Den andra uppsatsen diskuterar vikten av ekonomisk jämlikhet i en nation, tillsammans med möjliga återverkningar och potentiella hot om de inte uppfylls. När det gäller att skriva och konstruera ditt slutliga utkast, se till att alla tips som anges nedan beaktas. När dessa skrivtips har reviderats och tillämpats är du ett steg närmare att bemästra konsten att argumentera uppsatsskrivande. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen.


Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes.


Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning.


Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format.

No comments:

Post a Comment